Ochrana osobných údajov

Osobné údaje spracovávame v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochrane fyzických osôb v súvislosti so spracovaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov (GDPR).

Správca osobných údajov
Haname – Hana Mertlíková, sídlo Teplice nad Metují, Nádražní 83, PSČ 549 57,ČR
IČO: 74244574, DIČ: 7760123250, podnikajúca na základe ŽL ev. č. 360505 80518 vydanom ŽÚ v Broumově.

Kontaktné údaje správcu:
Poverenec:
Ladislav Mertlík, info@rogelli.sk, telefón 0221 201 105

Aké osobné údaje spracovávame?

  1. identifikačné údaje, pod ktorými sa rozumie predovšetkým meno a priezvisko, užívateľské meno a heslo

  2. kontaktné údaje, pod ktorými sa rozumejú osobné údaje, ktoré nám umožňujú kontakt s Vami, predovšetkým e-mailová adresa, telefónne číslo, adresa bydliska a Váš kontakt na sociálnych sieťach;

  3. Vaše nastavenia, pod ktorými sa rozumejú údaje vo vašom účte, predovšetkým uložené adresy a nastavenie newsletterov;

  4. údaje o Vašich objednávkach, ktorými sú predovšetkým údaje o službách, ktoré si u nás objednávate, platby vrátane čísla bankového účtu a údaje o reklamách;

  5. biometrické údaje v podobe Vášho dynamického biometrického podpisu;

  6. údaje z Vášho hodnotenia nami ponúkaných služieb, pod ktorými sa rozumejú informácie, ktoré uvediete v recenzii našich služieb, predávaného tovaru a tiež Vaše fotografie, ktoré k recenzii pripojíte;

  7. údaje o Vašom správaní sa na webe, predovšetkým tovar a služby, ktoré si zobrazujete, odkazy, na ktoré klikáte, spôsob pohybu po našom webe a posúvanie obrazovky a tiež údaje o zariadení, z ktorého si náš web prehliadate, ako je IP adresa a z nej odvodená poloha, identifikácia zariadenia, jeho technické parametre ako je operačný systém a jeho verzia, rozlíšenie obrazovky, použitý prehliadač a jeho verzia a tiež údaje získané zo súborov cookie a obdobných technológii pre identifikáciu zariadení;

  8. údaje o Vašom správaní pri čítaní správ, ktoré Vám zasielame, predovšetkým časy otvorenia správ a taktiež údaje o zariadení, na ktorom si správy čítate, ako je IP adresa a z nej odvodená poloha, identifikácia zariadenia, jeho technické parametre ako je operačný systém a jeho verzia, rozlíšenie obrazovky, použitý prehliadač a jeho verzia a tiež údaje získané zo súborov cookie a obdobných technológii;

  9. odvodené údaje, pod ktorými sa rozumejú osobné údaje odvodené z Vašich nastavení, údajov o službách, ktoré u nás objednávate, údajov o Vašom správaní sa na webe a údajov o Vašom správaní sa pri čítaní správ, ktoré vám zasielame; predovšetkým sa jedná o údaje o Vašom pohlaví, veku, finančnej situácii, nákupnom chovaní a vzťahu k rôznym službám;

  10. údaje súvisiace s využitím zákazníckeho centra, ktorými sú predovšetkým záznamy telefónnych hovorov s call centrom, využitie chatovacích nástrojov a sociálnych sieti, identifikácia správ, ktoré nám zasielate, vrátane identifikátorov ako sú IP adresy.

 

Ako dlho spracovávame Vaše osobné údaje?

Vaše osobné údaje môžu byť spracovávané počas celej doby až do odvolania Vášho súhlasu. Najmenej však po dobu nevyhnutne nutnú k splneniu našich právnych povinností, viac v sekcií Účel spracovania osobných údajov.

Účel spracovania osobných údajov

V rámci našej činnosti spracovávame osobné údaje pre rôzne účely a v rôznom rozsahu. Bez Vášho súhlasu na základe plnenia zmluvy, nášho oprávneného záujmu alebo z dôvodu plnenia právnej povinnosti, alebo na základe Vášho súhlasu.

Aké spracovanie môžeme vykonávať bez Vášho súhlasu, závisí na tom, k akému účelu príslušné spracovanie smeruje a v akej pozícii voči nám vystupujete – či ste iba návštevníkom nášho webu, alebo sa u nás zaregistrujete, prípadne vytvoríte objednávku. Vaše údaje môžeme tiež spracovávať v prípade, že s nami komunikujete.

1. V prípade, že navštívite náš web

Využívanie súborov cookies a ďalších technológií

V prípade, že navštívite náš web, do Vášho zariadenia ukladáme a následne z neho načítavame malé súbory, ako sú cookies. Cookie je malý súbor pozostávajúci z písmen a číslic, ktorý ukladáme vo Vašom internetovom prehliadači alebo na pevnom disku Vášho počítača. Niektoré cookies nám umožňujú prepojiť Vaše aktivity počas prehliadania našich stránok, a to od chvíle, kedy otvoríte okno webového prehliadača, až do okamihu, kedy ho zavriete. Vo chvíli kedy zavriete okno internetového prehliadača, sa tieto spomínané cookies vymažú. Iné zostávajú v zariadení počas nastavenej doby a aktivujú sa vždy, keď navštívite webovú stránku, ktorá tieto konkrétne cookies vytvorila. Ďalej používame pixelové značky (tiež známe ako web beacons), čo sú malé obrázky, ktoré majú podobnú funkciu ako cookies. Na rozdiel od cookies, ktoré sú ukladané na pevnom disku Vášho počítača, sú pixelové značky pevnou súčasťou webových stránok. O každej z týchto technológii budeme pre zjednodušenie v tomto dokumente ďalej písať ako o cookies. Cookies do Vášho zariadenia nielen ukladáme, ale taktiež čítame tie cookies, ktoré do vášho zariadenia uložil náš web. Ďalej v tomto dokumente budeme, pre zjednodušenie, písať iba o ukladaní.

Niektoré cookies do Vášho zariadenia ukladá priamo náš web. Tieto cookies nám pomáhajú:

  • identifikovať Vás pri prechádzaní medzi jednotlivými stránkami nášho webu a pri opätovných návštevách, napríklad aby sme si mohli zapamätať Vaše prihlásenie z konkrétneho zariadenia a nežiadať Vás opakovane o e-mail a heslo, alebo aby sme si uložili, ktorú verziu nášho webu Vám máme zobraziť, v prípade, že web v danú chvíľu ponúka viac verzií;

  • zaznamenať si, že ste nám udelili súhlas podľa tohto dokumentu, príp. či ste napr. ponúkli účasť v určitom prieskume;

  • so zaistením bezpečnosti, napríklad aby sme mohli preskúmať, či niekto nezneužil Vaše pripojenie k nášmu webu a nejedná namiesto Vás;

  • evidovať, skúmať a odstraňovať poruchy a nefunkčné súčasti nášho webu.

  • sledovať návštevnosť nášho webu alebo jednotlivých stránok, vytvárať štatistiky a prehľady, merať účinnosť reklamy;

  • zobrazovať Vám rôzne verzie nášho webu v prípade, že testujeme nové funkcionality;

Tieto cookies a ďalšie súbory sú nevyhnutné pre fungovanie našej webovej stránky. V prípade, že vo svojom prehliadači tieto cookies zablokujete, naša webová stránka nemusí fungovať správne a my Vám nemusíme byť schopní poskytovať naše produkty a služby.

Ďalej do Vášho zariadenia:

  • ukladáme cookies z nášho webu, ktoré nám umožňujú:

    • prispôsobovať Vám obsah nášho webu, napríklad, prednostne Vám zobraziť produkty, ktoré ste si už prezerali a na našom webe Vám tak zobrazovať ďalšie ponuky na mieru;
  • umožňujeme uložiť cookies tretím stranám, ktoré ich môžu použiť:

    • k zberu údajov o Vašom správaní sa na našom webe a na ďalších webových stránkach;
    • pre zobrazovanie prispôsobenej ponuky a cielenej reklamy v rámci reklamných a sociálnych sietí a na iných webových stránkach, ako je náš web;
    • k prepojeniu so sociálnymi sieťami, ako je Facebook, vrátane automatického prihlásenia, ktoré zaisťuje napríklad funkcia „Páči sa mi to“, alebo odosielanie notifikácii súvisiacich s vykonanou objednávkou prostredníctvom služby Messenger a zobrazenie prispôsobených ponúk a cielenej reklamy na týchto sociálnych sieťach a iných webových stránkach ako je náš web.

 

Za účelom zobrazenia prispôsobenej ponuky a cielenej reklamy v rámci reklamných a sociálnych sietí, a to na iných webových stránkach, ako je náš web, reklamným a sociálnym sieťam tiež poskytujeme údaje o Vašom správaní sa na webe. Takýmto partnerom však neposkytujeme Vaše identifikačné údaje. Zoznam sociálnych a reklamných sietí, ktoré využívame, nájdete v časti Kto Vaše osobné údaje spracováva a komu ich poskytujeme?;

V prípade, že využitie cookies tretích strán a poskytovanie Vašich údajov reklamným a sociálnym sieťam nevypnete v nastaveniach internetového prehliadača a po našom upozornení kliknete kdekoľvek na našom webe (mimo panelu s upozornením) alebo kliknete na tlačidlo „Rozumiem“, ktoré je súčasťou upozornenia, budeme sa domnievať, že s využívaním týchto cookies a poskytovaním Vašich údajov reklamným a sociálnym sieťam súhlasíte. 

Kupujúci aj užívatelia môžu tento súhlas odmietnuť prostredníctvom individuálneho nastavenia ukladania súborov cookies na svojom koncovom zariadení (povolenie iba pre určité weby), ďalej prostredníctvom spustenia funkcie tzv. anonymného prehliadania v prehliadači, ktoré ich koncové zariadenie využíva, príp. manuálnym zmazaním všetkých alebo jednotlivých súborov cookies, ktoré sú v ich koncovom zariadení už uložené.

Využívanie osobných údajov návštevníkov webu

V prípade, že navštívite web Rogelli.sk, spracovávame údaje o Vašom správaní sa na webe na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez Vášho súhlasu) za účelom:

  • získavania informácii, na základe ktorých pre Vás budeme môcť web v budúcnosti vylepšiť; našim oprávneným záujmom je tu zlepšovanie našich služieb pre Vás;

  • vytvárania štatistík a prehľadov, predovšetkým sledovania návštevnosti nášho webu, jeho jednotlivých stránok a merania účinnosti reklamy; našim oprávneným záujmom je tu meranie efektivity nášho webu a výdajov na reklamu; pre tento účel môžeme z Vášho správania sa na webe získavať ďalšie odvodené údaje a k tomuto účelu ich použiť;

  • testovania nových funkcií a aplikácii pred spustením, predovšetkým aby sme predišli problémom s funkčnosťou týchto noviniek v skutočnej prevádzke, ktoré by mohli zhoršiť Váš zážitok z objednávania u nás; našim oprávneným záujmom je tu bezproblémová funkčnosť našich služieb pre Vás;

  • predchádzania útokov na náš web a ohrozovania jeho funkčnosti a bezpečnosti Vašich dát; našim oprávneným záujmom je tu bezproblémová funkčnosť našich služieb pre Vás a bezpečnosť Vašich dát.

Údaje o Vašom správaní sa na webe nezískavame iba z cookies. Dopĺňame ich tiež o údaje:

  • IP adresa Vášho zariadenia (adresa Vášho zariadenia, pomocou ktorej komunikujete s inými zariadeniami v sieti internet);

  • operačný systém Vášho zariadenia, jeho verzia a jazykové nastavenie;

  • prehliadač, ktorý na svojom zariadení používate, jeho verziu a jazykové nastavenie;

  • adresa webovej stránky (URL adresa), z ktorej prichádzate na náš web.

 

Pre tieto účely Vaše osobné údaje používame po dobu nanajvýš 540 dní. Proti tomuto spracovaniu máte právo uplatniť námietku.

Údaje o Vašom správaní sa na webe tiež spracovávame na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez Vášho súhlasu), a to za účelom vytvárania prispôsobených ponúk a cielených reklám, ktoré Vám zobrazíme na webe. Našim oprávneným záujmom je tu maximálne personalizovaná a efektívna ponuka pre Vás. Uvedené údaje pre tento účel tiež obohacujeme pomocou analýzy a získavame z nich odvodené údaje. Podľa týchto údajov tiež rozdeľujeme našich užívateľov do rôznych skupín, kde každá skupina obdrží vlastnú špecifickú ponuku. V prípade, že u nás potom budete niečo objednávať, využívame pre tieto účely navyše údaje o Vašich objednávkach.

 

2. Keď sa u nás zaregistrujete

Aby ste sa mohli zaregistrovať, musíte navštíviť náš web, preto sa Vás týka spracovanie údajov popísané v časti V prípade, že navštívite náš web. V prípade, že sa zaregistrujete, spracovávame všetky údaje vo Vašom zákazníckom účte, predovšetkým identifikačné a kontaktné údaje, Vaše nastavenia, adresy a údaje o Vašich objednávkach.

 

3. Spracovanie na základe oprávneného záujmu

Na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez Vášho súhlasu) spracovávame Vaše údaje o Vašom správaní sa na webe a správaní sa pri čítaní správ, a to za účelom:

 

  • získavania informácií, na základe ktorých pre Vás budeme môcť naše služby v budúcnosti vylepšiť, jedná sa predovšetkým o zisťovanie Vašej spokojnosti s našimi službami; našim oprávneným záujmom je tu zlepšovanie našich služieb pre Vás

  • poskytovania ponúk na mieru a cielenej reklamy, ktorú Vám môžeme zaslať e-mailom, textovou správou, pomocou sociálnych sietí, oznámiť ich prostredníctvom telefónu alebo inými elektronickými prostriedkami, zaslať Vám ich poštou alebo zobraziť na našom webe; tieto ponuky sa môžu týkať buď našich produktov a služieb, alebo produktov a služieb tretích strán; našim oprávneným záujmom je tu efektívna propagácia našich produktov a služieb.

Vyššie uvedené údaje analyzujeme a získavame z nich ďalšie odvodené údaje, ktoré pre tento účel používame. Rovnakým spôsobom môžeme použiť údaje o Vašom správaní sa na webe, ktoré sme získali už pred tým ako ste sa zaregistrovali (pokiaľ ste si v prehliadači nenastavili Anonymný režim),  údaje o Vašom správaní sa na webe môžeme zbierať aj v prípade, že sa neprihlásite (napr. keď Vás identifikujeme pomocou cookies). Podľa týchto údajov tiež rozdeľujeme našich užívateľov do rôznych skupín, kde každá skupina dostane vlastnú špecifickú ponuku.

Za účelom vytvárania prispôsobených ponúk a cielených reklám, ktoré Vám zobrazíme na webe, ako je popísané v časti V prípade, že navštívite náš web, tiež použijeme aj údaje o Vašich objednávkach (v prípade, že si objednáte naše služby).

Na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez Vášho súhlasu) tiež použijeme Vaše nastavenia pre testovanie nových funkcií a aplikácií ešte pred ich spustením, tak ako je popísané v časti V prípade, že navštívite náš web.

 

4. Spracovanie na základe súhlasu

V prípade, že vykonáte recenziu služieb alebo zakúpených výrobkov, spracovávame Vaše identifikačné údaje a údaje z Vášho hodnotenia nami ponúkaných služieb, vrátane vložených fotografií, taktiež na základe Vášho súhlasu so spracovaním, a to za účelom zdieľania informácií o Vašej spokojnosti nami ponúkanými službami s ostatnými návštevníkmi nášho webu. Pre tento účel používame osobné údaje, až dovtedy, kým neodvoláte Váš súhlas so spracovaním.

5. V prípade, že si u nás vytvoríte objednávku

V prípade, že si objednávku (alebo dopyt) vytvárate u nás na webe, týka sa Vás spracovanie údajov popísané v časti V prípade, že navštívite náš web. V prípade, že u nás vytvoríte objednávku, vykonávame navyše nasledovné spracovanie údajov:

Pokiaľ u nás vytvoríte objednávku ako fyzická osoba, spracovávame Vaše osobné údaje za účelom vybavenia Vašej objednávky, Vaše identifikačné a kontaktné údaje a údaje o Vašich objednávkach. V prípade, že u nás máte užívateľský účet, môžeme pre tento účel rovnako použiť Vaše nastavenia.

Pokiaľ u nás nakúpite ako zástupca právnickej osoby, spracovávame tie isté údaje za rovnakým účelom, a to na základe nášho oprávneného záujmu spočívajúceho v uzavretí a plnení zmluvy s osobou, ktorú zastupujete.

To, že tieto údaje použijeme za účelom vybavenia Vašej objednávky, znamená, že ich použijeme predovšetkým:

  • aby ste mohli dokončiť svoju objednávku na webe, napríklad, aby sa Vám nezmazali údaje z rozpracovanej objednávky;

  • aby sme mohli s Vami ohľadom objednávky komunikovať, napríklad, poslať Vám jej potvrdenie;

  • pre potreby platby za tovar; v tejto súvislosti môžeme Vaše údaje poskytnúť tiež našim partnerom prevádzkujúcim platobné systémy, tak ako je popísané v časti Kto Vaše osobné údaje spracováva a komu ich poskytujeme?;

  • v súvislosti so zabezpečením a s reklamáciou objednanej služby; v tejto súvislosti môžeme Vaše údaje odovzdať taktiež dodávateľovi služby, tak ako je popísané v časti Kto Vaše osobné údaje spracováva a komu ich poskytujeme?;

  • v súvislosti s Vašimi ďalšími požiadavkami, s ktorými sa na nás obrátite napr. prostredníctvom call centra, tak ako je popísané v časti V prípade, že s nami komunikujete prostredníctvom rôznych kanálov.

6. Spracovanie za účelom plnenia právnych povinností

Aj my musíme plniť určité zákonom stanovené povinnosti. V prípade, že Vaše osobné údaje spracovávame práve z tohto dôvodu, nemusíme, pre takéto spracovanie získať Váš súhlas. Na tomto právnom základe spracovávame Vaše identifikačné a kontaktné údaje a údaje o objednávkach po dobu 10 rokov, a to z dôvodu dodržiavania nasledujúcich zákonov:

  • zákona č. 40/1964 Z. z., občiansky zákonník,

  • zákona č. 250/2007 Z. z., o ochrane spotrebiteľa,

  • zákona č. 222/2004 Z. z., o dani z pridanej hodnoty,

  • zákona č. 431/2002 Z. z., o účtovníctve.

7. V prípade, že s nami komunikujete prostredníctvom rôznych kanálov

V prípade, že s nami komunikujete prostredníctvom rôznych kanálov, predovšetkým prostredníctvom call centra, e-mailu, chatovacích nástrojov a sociálnych sietí, budeme spracovávať Vaše identifikačné a kontaktné údaje a záznamy o uskutočnenej komunikácii vrátane nahrávok hovorov, a to na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez Vášho súhlasu) za účelom:

  • vybavenia Vašich požiadaviek; pokiaľ ste u nás vytvorili objednávku a Vaša požiadavka sa vzťahuje k objednávke, môžeme toto spracovanie realizovať na základe plnenia zmluvy s Vami;

  • evidencie Vašich požiadaviek, aby sme mohli kontrolovať, či ich plníme riadne a včas;

  • preukázania, že sme Vašu požiadavku prijali a vybavili, napr. keď si u nás touto cestou niečo objednávate alebo uplatňujete reklamáciu;

  • analýzy pre zlepšovanie kvality našich služieb.

8. V prípade, že sa prihlásite k nášmu emailovému spravodaju

V prípade, že sa prihlásite k odberu nášho emailového spravodaja, budeme spracovávať Vaše kontaktné údaje, prípadne Vaše nastavenia na základe Vášho súhlasu so spracovaním za účelom zasielania našich ponúk. Pre tento účel používame Vaše osobné údaje, až dokým neodvoláte Váš súhlas so spracovaním, teda dokým sa z emailového spravodaja neodhlásite.

 

Kto spracováva Vaše osobné údaje a komu ich poskytujeme?

V prípadoch popísaných v časti Účel spracovania osobných údajov spracovávame Vaše osobné údaje my ako správca. To znamená, že my stanovujeme hore vymedzené účely, pre ktoré Vaše osobné údaje zhromažďujeme, určujeme prostriedky spracovania a zodpovedáme za ich riadne uskutočnenie.

Vaše osobné údaje môžeme tiež poskytovať ďalším subjektom, a to v súvislosti s vybavením Vašej objednávky našimi partnermi, ktorí sa na tomto plnení podieľajú; alebo na základe Vášho súhlasu s poskytnutím údajov reklamným a sociálnym sieťam, tak ako je popísané v časti Využívanie súborov cookies a ďalších technológií, a to konkrétne:

Zásilkovna s.r.o. (preprava tovaru) IČO 28408306
DHL Express (Czech Republic) s.r.o. (preprava tovaru) IČO 25683446
General Logistics Systems Czech Republic (preprava tovaru) IČO 26087961
GoPay s.r.o. (finančné služby) IČO 26046768
FIO banka a.s. (finančné služby) IČO 61858374
Zendesk (on-line komunikácia - chat) https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/#eu-directive
MailerLite (emailové služby), Paupio st. 46, LT-11341 Vilnius, Lithuania
Heuréka Shopping s.r.o. (služba Overené zákazníkmi) - IČO 02387727
Ďalej analytické a reklamné služby:
Google Inc., sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
Zozbierané cookies súbory sú následne spracované spoločnosťou Google Inc. v súlade so Zásadami ochrany súkromia, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

Facebook Inc., sídlom 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA
Zozbierané cookies súbory sú následne spracované spoločnosťou Facebook Inc. v súlade so Zásadami ochrany súkromia, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy.

Vo všetkých prípadoch sa jedná o spracovateľov, ktorí zaisťujú zodpovedajúcu úroveň ochrany osobných údajov.

 Aké máte práva pri spracovaní osobných údajov?

Rovnako ako my máme svoje práva a povinnosti pri spracovaní Vašich osobných údajov, aj Vy máte pri spracovaní Vašich osobných údajov určité práva. Medzi tieto práva patrí:

Právo na prístup
Zjednodušene povedané máte právo vedieť, aké údaje o Vás spracovávame, za akým účelom, po akú dobu, kde Vaše osobné údaje získavame, komu ich poskytujeme, kto ich okrem nás spracováva a aké máte ďalšie práva súvisiace so spracovaním Vašich osobných údajov. Toto všetko sa môžete dozvedieť v tomto dokumente „Ochrana osobných údajov“. Pokiaľ si však nie ste istí, ktoré osobné údaje o Vás spracovávame, môžete nás požiadať o potvrdenie, či osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú, sú alebo nie sú z našej strany spracovávané, a v prípade, že tomu tak je, máte právo získať prístup k týmto osobným údajom. V rámci práva na prístup nás môžete požiadať o kópiu spracovávaných osobných údajov, pričom Vám prvú kópiu poskytneme bezplatne a ďalšie kópie už s poplatkom.

Právo na opravu Mýliť sa je ľudské. Pokiaľ zistíte, že osobné údaje, ktoré o Vás spracovávame, sú nepresné alebo neúplné, máte právo na to, aby sme ich bez zbytočného odkladu opravili, poprípade doplnili.

Právo na vymazanie
V niektorých prípadoch máte právo, aby sme Vaše osobné údaje vymazali. Vaše osobné údaje bez zbytočného odkladu vymažeme, v prípade, že je splnený niektorý z nasledujúcich dôvodov:

  • Vaše osobné údaje už nepotrebujeme pre účely, pre ktoré sme ich spracovávali;

  • využijete svoje právo vzniesť námietku proti spracovaniu (pozri nižšie časť Právo vzniesť námietku proti spracovaniu) osobných údajov, ktoré spracovávame na základe našich oprávnených záujmov a my zistíme, že už žiadne takéto oprávnené záujmy, ktoré by toto spracovanie oprávňovali, nemáme alebo

  • domnievate sa, že nami uskutočnené spracovanie osobných údajov prestalo byť v súlade s obecne záväznými predpismi.

Majte prosím na pamäti, že aj keď pôjde o jeden z týchto dôvodov, neznamená to, že okamžite zmažeme všetky Vaše osobné údaje. Toto právo sa totiž neuplatní v prípade, že spracovanie Vašich osobných údajov je aj naďalej nevyhnutné pre splnenie našej právnej povinnosti alebo určenie, vykonanie, prípadne obhajobu našich právnych nárokov (pozri časť Účel spracovania osobných údajov).

Právo na obmedzenie spracovania

V niektorých prípadoch môžete okrem práva na vymazanie využiť právo na obmedzenie spracovania osobných údajov. Toto právo Vám umožňuje v určitých prípadoch požadovať, aby došlo k označeniu Vašich osobných údajov a tieto údaje neboli predmetom žiadnych ďalších operácií spracovania – v tomto prípade však nie natrvalo (ako v prípade práva na vymazanie), ale iba po obmedzenú dobu. Spracovanie osobných údajov musíme obmedziť keď:
 

  • popierate presnosť osobných údajov, až dokým sa nedohodneme, ktoré údaje sú správne;

  • Vaše osobné údaje spracovávame bez dostatočného právneho základu (napr. nad rámec toho, čo spracovávať musíme), ale Vy budete namiesto vymazania takýchto údajov uprednostňovať iba ich obmedzenie (napr. pokiaľ očakávate, že by ste nám v budúcnosti takéto údaje poskytli);

  • Vaše osobné údaje už nepotrebujeme pre hore uvedené účely spracovania, ale Vy ich požadujete pre určenie, vykonanie alebo obhajobu svojich právnych nárokov alebo

  • vznesiete námietku proti spracovaniu. Právo na námietku je podrobnejšie popísané nižšie v kapitole Právo vzniesť námietku proti spracovaniu. Počas doby, kedy vyšetrujeme, či je Vaša námietka oprávnená, sme povinní spracovanie Vašich osobných údajov obmedziť.


Právo na prenos

Máte právo získať od nás všetky Vaše osobné údaje, ktoré ste nám Vy sami poskytli a ktoré spracovávame na základe Vášho súhlasu a na základe plnenia zmluvy. Vaše osobné údaje Vám poskytneme v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Aby sme mohli na Vašu žiadosť údaje ľahko preniesť, môže sa jednať iba o údaje, ktoré spracovávame automatizovane v našich elektronických databázach.

Právo vzniesť námietku proti spracovaniu
Máte právo vzniesť námietku proti spracovaniu osobných údajov, ku ktorému dochádza na základe nášho oprávneného záujmu (pozri časť Účel spracovania osobných údajov). V prípade, že sa jedná o marketingové aktivity, Vaše osobné údaje prestaneme spracovávať ihneď; v iných prípadoch tak učiníme, pokiaľ nebudeme mať závažné oprávnené dôvody k tomu, aby sme v takomto spracovaní pokračovali.

Právo podať sťažnosť
Uplatnením práv, vyššie uvedeným spôsobom, nie je nijako dotknuté Vaše právo podať sťažnosť na príslušnom dozornom úrade. Toto právo môžete uplatniť predovšetkým v prípade, že sa domnievate, že Vaše osobné údaje spracovávame neoprávnene alebo v rozpore s obecne záväznými právnymi predpismi. Sťažnosť proti nami vykonávanému spracovaniu osobných údajov môžete podať na Úrade na ochranu osobných údajov, ktorý sídli na adrese Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika.

Vaše dáta sú v bezpečí

Vaše dáta sú v bezpečí, pretože na ich spracovanie používame aplikácie renomovaných globálnych spoločností. Dáta sú uložené a zálohované prevažne v cloudových úložiskách globálnych dodávateľov v regióne EU. Uložené dáta sú v cloudových úložiskách zabezpečené šifrovaním a v rámci našej spoločnosti sú zavedené opatrenia pre ochranu osobných údajov.

Ako je možné uplatniť jednotlivé práva?

Vo všetkých záležitostiach súvisiacich so spracovaním Vašich osobných údajov, či už ide o otázku, uplatnenie práva, podanie sťažnosti alebo čokoľvek iné, sa môžete obrátiť na naše zákaznícke centrum. Aktuálne kontaktné informácie sú dostupné na webe www.rogelli.sk.

Vašu žiadosť vybavíme bez zbytočného odkladu, maximálne však do jedného mesiaca. Vo výnimočných prípadoch, predovšetkým z dôvodu zložitosti Vašej požiadavky, sme oprávnení túto lehotu predĺžiť ešte o dva ďalšie mesiace. O takomto prípadnom predĺžení a jeho zdôvodnení Vás samozrejme budeme informovať.

Okrem zákazníckeho centra je Vám vo všetkých záležitostiach súvisiacich so spracovaním Vašich osobných údajov k dispozícii náš poverenec pre ochranu osobných údajov. Poverenca je možné kontaktovať na e-mailovej adrese: info@rogelli.sk alebo v kontaktoch na začiatku tejto stránky.

 


Potrebujete vedieť viac? Kontaktujte nás

Políčka označené povinná položka musíte vyplniť.

povinná položka

povinná položka

povinná položka


povinná položka


captcha
povinná položka



Zľavy, akcie, novinky? Chcem zasielať emailom! Ukážka newsletteru.




Špecialista na cyklistické a bežecké oblečenie Rogelli

Košík obsahuje 0 položiek za € 0,00